Аптека Амброзија - Радовиш

yл.Блаже Конески бр.4
Аптека АМБРОЗИЈА се наоѓа во центарот на Радовиш, веднаш до зравствениот дом. Располага со голема палета на производи од реномирани производители. Лекови (комерцијални и фондовски), ОТЦ производи, додатоци во исхраната, козметика, производи за нега и хигиена, медицинска опрема и помагала, бебе програма, галенски производи итн.

 

Иднината на фармацевтските производи | Аптека Амброзија - Радовиш

Фармацевтските производи изминаа долг пат од своето основање, но со порастот на природните лекови и алтернативната медицина, индустријата зема нов пресврт.

Повеќе

Прашања и одговори за сезонски грип | Аптека Амброзија - Радовиш

Сезонскиот грип се карактеризира со ненадејна појава на треска, кашлица (обично сува), главоболка, болки во мускулите и зглобовите, тешка малаксаност (не се чувствувате добро), болки во грлото и течење на носот.

Повеќе

7 потенцијални опасности од кето диета | Аптека Амброзија - Радовиш

Кето диета е диета со ниски хидрати и зголемен внес на маснотии, која обично се користи за губење на тежината. Ограничување на јаглехидрати и зголемување на внесот на маснотии може да доведе до кетоза, метаболичка состојба во која вашето тело првенствено се потпира на маснотии за енергија наместо јаглехидрати

Повеќе

Како да се избегне топлотен удар | Аптека Амброзија - Радовиш

Топлотниот удар - или уште полошо, хипертермијата - се многу реални работи. Кога вашето тело произведува премногу топлина или апсорбира премногу топлина, тоа може да предизвика сериозни штети.

Повеќе

Дали карцином може да се спречи? (Аптека Амброзија - Радовиш)

Доказите обезбедуваат силна поддршка за аргументот дека голем дел од карциномите се резултат на фактори на животната средина и може да се спречат со модификација на животниот стил, велат д-р Мингјанг Сонг, истражувач и епидемиолог во општата болница во Масачусетс и Едвард Гиованучи, вонреден професор по медицина во медицинското училиште во Харвард.

Повеќе

Сè што треба да знаете за семето чиа (Аптека Амброзија - Радовиш)

Чија семе било основна храна за античките Ацтеки и Маите. Всушност, „чиа“ е античкиот збор на Маите за „сила“. Чиа семето содржи големи количини на влакна и омега-3 масни киселини, многу високо квалитетни протеини и неколку есенцијални минерали и антиоксиданти

Повеќе

Медицински митови: Шеќер (Аптека Амброзија - Радовиш)

Шеќерот е растворлив јаглен хидрат - биолошка молекула која се состои од атоми на јаглерод, водород и кислород. Другите јаглехидрати вклучуваат скроб и целулоза, која е структурна компонента на растителните клетки.

Повеќе

Повеќе вода за здраво срце (Аптека Амброзија - Радовиш)

Ако редовно не внесуваме доволна количина на вода и ако тоа помине во секојдневна практика која трае со години, нашето тело полека, но сигурно ќе дехидрира.

Повеќе

Менталното здравје додека сте изолирани (Аптека Амброзија - Радовиш)

Во време на овие тешки моменти, важно е сите да се грижиме за нашето ментално здравје и благосостојба, како и за нашето физичко здравје.

Повеќе

Aнтителата за Covid-19 со текот на времето опаѓаат (Аптека Амброзија - Радовиш)

Најновите откритија од големата студија во Велика Британија за Covid-19 сугерираат дека одговорот на антителата кон вирусот се намалува со текот на времето по инфекцијата.

Повеќе