Аптека Прима Фарм - Гевгелија

Ул. Миле Пецанов бр.9
Аптека Прима Фарм од Гевгелија располага со голема палета на производи од реномирани производители. Лекови (комерцијални и фондовски),ОТЦ производи, додатоци во исхраната, козметика, производи за нега и хигиена, медицинска опрема и помагала, бебе програма, галенски производи итн.

 

Интервју со Дипл. Фармацевт Сања Кокалова

Во последните денови од 2020 година, ја посетивме Аптека Прима Фарм од Гевгелија. Во работен амбиент ги затекнавме вработените на своите места каде што храбро ја работат својта работа што пак и не е многу едноставно да се работи во новонастанатата ситуација годинава.

Повеќе

ХТЗ: ризикот од рак на дојка зависи од формулацијата и времетраењето на употребата.

Генерално, 34 проценти од жените со рак на дојка и 31 процент од жените во контролната група користеле ХТЗ во последната година.

Повеќе

Дпл. Фармацевт Сања Кокалова: "90% од фармацевтите се изложени на висок ризик од исцрпеност"

Кризата со вирусот Ковид-19 донесе дополнителна штета на благосостојбата оваа година, 54% се соочуваат со лошо ментално здравје како резултат на пандемијата и 31% го опишуваат влијанието како значајно.

Повеќе

Дпл. Фармацевт Сања Кокалова - "Tелесна Tемпература"

Телесната температура e нашиот одбранбен механизам и потполно индивидуална карактеристика. Немаме сите иста нормална телесна температура!

Повеќе

Дпл. Фармацевт Сања Кокалова - "Витамини и Минерали"

За да го зајакнете имунитетот, витамините и минералите се доста важни, така што добрата хранлива диета богата со овошје и зеленчук е одличен начин за почеток.

Повеќе