Аптека Свети Пантејмон

yл.Марко Цепенков бр.1
Аптека Св. Пантелејмон работи од 1992 год. и се наоѓа во непосредна близина на Градска Болница, наспроти Инфективно одделение.
Аптеката, покрај комерцијалната услуга на лекови и фармацевски производи, козметика и др. има договор со ФЗОМ и издава лекови на товар на фондот. Врши мерење на шеќер во крвта на свиоте пациенти и изготвува магистрални лекови.