Аптека Марија Гален Фарм

ул.Мајаковски бр.3 лок 1
Аптека Марија Гален Фарм успешно работи веќе 10 години и се наоѓа во централното градско подрачје, на Партизанска, до кафе Броз (спроти Универзална сала).

Станува збор за аптека со галенска лабораторија во која се изработуваат магистрални препарати и е посебно насочена кон дерматологијата и медицинската козметика. Совети и решенија за нега на кожа. Аптека издава лекови на товар на ФЗОМ.