Аптека Артемизиа - Скопје

ул. Видое Смилевски Бато 9/11
Аптеката е основана во 1995 год. Се наоѓа спроти Т.Ц Лиса и центар за регистрација на автомобили PSS во Ново Лисиче. 

Покрај лекови на позитивна листа има и лекови кои се издаваат без рецепт. Во аптеката се издаваат и ортопедски помагала преку фондот (пелени за возрасни, патерици, инвалидски колички, мед.корсети). Аптеката има широк асортиман на ОТЦ производи, додатоци во исхрана, козметика (медицинска, корективна и декоративна), бебе програма, медицински потрошен материјал.