Аптека Алтеа - Пробиштип

ул. Јаким Стојковски бр.7А
Аптека Алтеа е основана во април 2005 год. и се наоѓа во самиот центар на Пробиштип на главната улица.
Во аптеките Алтеа може да се подигнат лекови на рецепт, витамини и минерали, козметика и храна за бебиња, козметика за возрасни, ортопедски кломпи, пелени за возрасни и деца, апарати за мерење крвен притисок и шекер, очила со корективни стакла.